Els cuiners d'Osonacuina

Durant els últims 20 anys un grup de cuiners de la comarca d’Osona hem unit les nostres forces, creativitat i experiència darrere els fogons per fer de la comarca un dels referents gastronòmics de Catalunya. Cadascun dels restaurants que formem part d’OsonaCuina té les seves característiques i peculiaritats, però a tots ens uneix l’amor per la cuina, pels productes d’aquesta terra i un objectiu: posar la cuina d’Osona en el mapa gastronòmic internacional.

Entre les activitats que portem a terme com a grup destaquen la organització del Dijous Llarder de Vic, una festa molt popular que ha convertit l’entrepà de porc Ral rostit en tota una tradició; i les campanyes gastronòmiques centrades en els productes estrella d’aquesta comarca: el porc, la tòfona, les patates del bufet i les mongetes del Collsacabra.

L’organització
Els restaurants que van fundar el col·lectiu al 1998 són El Boccatti, Ca l’Ignasi, Ca l’U, Can Jubany, La Fonda Sala, L’Estanyol, Mas Albereda i el Torres Petit. Al febrer del 2014, coincidint amb el 15è aniversari, es van incorporar nous restaurants al grup molt diferents entre ells, però que estan interpretant els nous temps gastronòmics d’una manera valenta i compromesa. Durant els darrers anys el col·lectiu ha afrontat un seguit de canvis, amb la voluntat de renovar la il·lusió per continuar situant la gastronomia osonenca al mapa.

No va ser fins al novembre del 2018, coincidint amb els 20 anys del col·lectiu, quan es va escenificar aquest clar relleu generacional, en el qual els restaurants fundadors van deixar pas als xefs més joves, tots ells amb moltes ganes potenciar el col·lectiu i donar a conèixer la comarca que representen, alhora sent conscients del llegat que se’ls ha donat i la responsabilitat que això representa.

Actualment el col·lectiu el formen els restaurants Arka (Santa Eugènia de Berga), Cal Jutge (Orís), Ca l’U (Vic), El Barecu (Vic), El Gravat (Vic), Fonda Sala (Olost), Les Magnòlies (Arbúcies), Tresona XXl (Vic), i la més recent incorporació Ca la Cinta de Sant Agustí del Lluçanès.

Els padrins
Sponsors
Parxet
Estrella Damm
Ral d’Avinyó