Festa Osona Cuina - Setembre 2015

Durant els últims 20 anys un grup de cuiners de la comarca d’Osona hem unit les nostres forces, creativitat i experiència darrere els fogons per fer de la comarca un dels referents gastronòmics de Catalunya. Cadascun dels restaurants que formem part d’OsonaCuina té les seves característiques i peculiaritats, però a tots ens uneix l’amor per la cuina, pels productes d’aquesta terra i un objectiu: posar la cuina d’Osona en el mapa gastronòmic internacional.

Entre les activitats que portem a terme com a grup destaquen la organització del Dijous Llarder de Vic, una festa molt popular que ha convertit l’entrepà de porc rostit en tota una tradició; i els sopars gastronòmics centrats en els productes estrella d’aquesta comarca: el porc, la tòfona, les patates del bufet i les mongetes del Collsacabra. Com a col·lectiu també ens posem a disposició d’empreses o institucions que vulguin contractar els nostres serveis per organitzar jornades, àpats o celebracions amb la gastronomia com un dels principals protagonistes.

L’organització
Els restaurants que formem part d’Osona Cuina des dels seus inicis som El Boccatti, Ca l’Ignasi, Ca l’U, Can Jubany, La Fonda Sala, L’Estanyol, Mas Albereda i el Torres Petit. El febrer del 2014, i coincidint amb la celebració del 15è aniversari d’OsonaCuina, es van incorporar al grup 3 nous restaurants: D.O. Vic, Gravat i Tresona XXI. 3 restaurants molt diferents entre ells, que estan interpretant els nous temps gastronòmics d’una manera valenta i compromesa.

El Mams i Les Magnòlies d’Arbúcies, tot i no estar dins els límits de la comarca d’Osona, s’uneixen també amb força al nostre grup gastronòmic. Amb això, volem ampliar horitzons i créixer cap a un OsonaCuina & Company, que permeti compartir aquesta passió per la gastronomia de qualitat amb altres restaurants de les comarques veïnes.

Les darreres incorporacions al grup són les dels restaurants El Barecu, Cal Jutge i L’Arka, tots ells encapçalats per joves xefs amb moltes ganes de potenciar les activitats del col·lectiu i de donar a conèixer la gastronomia de la comarca que representen.

Grup de cuiners d'Osonacuina
Els cuiners d'Osonacuina
Els padrins
Sponsors
Estrella Damm
Ral d’Avinyó
Partners
Aircat.cat
CSTY
Food & Media
Catalunya Ràdio
Gros Mercat
Escola d’Hosteleria d’Osona
Osona Terra
Amb el suport de
Osona Turisme
Diputació de Barcelona
Consell Comarcal d’Osona
Ajuntament de Vic