Català | Castellano

Restaurants

Foto Torres Petit

Restaurant Torres Petit

Passeig de Sant Joan, 38 08560 Manlleu Tel.: 93 850 61 88 Fax: 93 850 61 88 torrespetit@torrespetit.com www.torrespetit.com

Una fonda és com una gran família. Un hi neix, hi creix i s'hi fa gran. Justament aquest és el procés que han viscut els germans Molera, Manel i Xavier, a la Fonda Torres, la casa mare. Com ho és, així mateix, l'evolució que ha seguit el restaurant que van engendrar-hi a dins, el Torres Petit. La fonda, que amb els anys va esdevenir hotel, data del 1910, quan Manlleu tot just era uns petita vila industrial. El restaurant, per la seva part, obre portes el 1986.

Tot plegat representa un reflex fidel i un model de negoci d'hostaleria catalana que transmet experiència i saber d'una generació a l'altra.

El Torres Petit era l'inici d'una nova etapa, d'una aposta per la cuina d'alt nivell, de recerca i de creació en què Manel Molera fou pioner i que aleshores pocs practicaven. La perseverança, la tenacitat i el rigor l'han dut a travessar aquest llarg període de catorze anys mantenint l'estendard molt alt i aconseguint d'atènyer un espai, merescut i treballat, entre els grans de la cuina. I el Torres, mentrestant, s’havia fet petit. D'aquí ve que la tardor del 2000 obrissin finestres al futur, convençuts de la pròpia força i endevinant un avenir engrescador. En perfecta sintonia amb els temps, els menjadors s'han convertit en un repòs per als sentits: exhalen aires càlids i clàssics, resulten distingits i acollidors. L'art, pictòric i plàstic, hi ha fet acte de presència, subtilment. A dalt, l'obra ha estat pensada en clau de pragmatisme, sense defugir l'estètica, però incorporant-hi les més noves tecnologies. A baix, un celler refet de nou com a punt neuràlgic de guarda dels vins en les millors condicions i de trobada lúdica tot fent boca abans de l'àpat.

La cuina preserva les arrels. Tradició en la inspiració i qualitat en el producte. El contacte amb la terra i l'estacionalitat més severa bullen en l'olla de Manel. Bolets, tòfona i caça, peixos de prestigi i verdures fresques. Tot passa per les seves mans, des de la pasta del pa fins a les pastes per al cafè. Plats d'aires atrevits i personals, i de reflexió serena, dibuixen la nova carta. Abans de les postres, formatges en ampli estol, cuidats al punt per Xavier, que a la vegada aconsella el vi entre una carta selecta, triada i variada, i el serveix amb el màxim rigor.

Serveis

  • Descans setmanal: diumenge. Dimarts i dimecres a la nit.
  • Vacances: del 22 desembre al 6 de gener, una setmana a l'agost i setmana santa.
  • Festius: Nadal i Setmana Santa.
  • Aire condicionat.
  • Celler visitable.
  • Salons privats i sales per a reunions.
  • Servei: cuina a domicili i cursos de cuina.
  • Preu mitjà de la carta: 40 €
  • Menús: degustació.
  • Campanyes pròpies: jornades de bolets, caça i tòfona.

Localització

L'accés a Manlleu, des de la N-152, està senyalitzat: en direcció a Ripoll trobem el desviament poc després de passar Vic; en direcció a Barcelona és a l'alçada de la Gleva. Des de l'Eix Transversal (C-25) és la sortida de Manlleu. És a 77 km de Barcelona, 71 km de Girona, 29 km de Ripoll, 60 km de Manresa i 8 km de Vic.

Els transports públics són Renfe i autobusos Segalés, per carretera.

Google Maps