Català | Castellano

Restaurants

Foto L'Estanyol

Restaurant L'Estanyol

Masia L'Estanyol (golf del Montanyà). 08553 El Brull. Tel.: 93 884 03 54 Fax: 93 884 05 27 www.restaurantestanyol.com rest.estanyol@terra.es

Hi ha ubicacions que esdevenen privilegiades i n'hi ha que no poden deixar de ser-ho mai. La que gaudeix el restaurant L'Estanyol forma part d'aquestes segones. El Montseny l'acompanya en qualsevol època de l'any, imponent i majestuós, amb aquell carisma que tenen les grans muntanyes; un Montseny que ascendeix ran de l'Osona plana i que excel·leix sobre els que l'habiten. Sentir-lo a prop, estar-hi a tocar aporta energia i aire pur, i dibuixa un marc d'una qualitat natural insuperable. La boira queda a baix i el blau dels dies clars llambreja amb llum intensa. El verd dels camps de golf i l'aigua que bressola aporten al paisatge un cromatisme de contrastos nets i vius que donen calma al visitant. Si enmig d'un tal paratge s'hostatja en una masia, de ciments vells i parets atàviques, de sostres alts i finestrals grans, el cor del comensal s'eixampla sol i deixa els neguits enrere.

L'Estanyol és dins d'un camp de golf. En el restaurant, nogensmenys, hi ha una família abocada de ple a l'ofici de l'hostaler; una família que rep el comensal amb tacte i tracte humà, que serveix amb professionalitat i coneixements de causa, i que cuina, en fi, amb el rigor, la finesa i la humilitat que caracteritzen Joan Font. Ell és d'aquells a qui no agraden els romanços i que no envegen els protagonismes, dels qui creuen i practiquen la feina de les formigues, la feina d'anar fent sense parar, a poc a poc i progressivament. Així ha evolucionat la seva cuina des que va obrir el restaurant l'estiu del 1991. És dels que no estalvia floretes cap a aquell que reuneix experiència i mestratge, en Toni de la Fonda Sala d'Olost. Conscient que amb l'edat la saviesa guanya enters, recorda que quan va encendre el propi fogó ell només en tenia 23, i que de llavors ençà l'evolució ha estat constant. El producte marca la carta, i si n'hi ha un que hi deixa petja és la tòfona, per bé que en Joan és un enamorat dels bolets i que tan sols cuina els animalons més triats del fons del mar. La interpretació l'executa amb notes de solfeig clàssic. En Robert, el seu germà, duu la batuta i afina al menjador.

Serveis

  • Descans setmanal: de diumenge a dijous a la nit, de setembre a juny.
  • Festius: Nadal, Sant Esteve i 1 de gener.
  • Aparcament propi.
  • Terrassa i jardí.
  • Aire condicionat.
  • Serveis: cuina a domicili i cursos de cuina.
  • Preu mitjà de la carta: 36 €.
  • Menús: diari 21 € , infants, plat del dia.

Localització

Distàncies: A 70 km de Barcelona, 69 km de Girona, 40 km de Manresa i 15 km de Vic.

Venint de Ripoll per la N-152 cal sortir a Tona nord; venint de Barcelona cal sortir a Tona sud. Per anar a L'Estanyol caldrà agafar direcció cap a Seva (BV- 5301), un cop allí la carretera del Brull i estar atent al trencant del Montanyà. Un cop al Montanyà, cal seguir els rètols que menen al golf i al mateix restaurant.

Google Maps