Català | Castellano

Restaurants

Foto Can Jubany

Restaurant Can Jubany

Ctra. de Sant Hilari, s/n. 08519 Calldetenes. Tel.: 93 889 10 23 Fax: 93 886 26 80 info@canjubany.com www.canjubany.com

Si Nando Jubany no fos cuiner i fos, posem per cas, motorista, es mereixeria un capítol en el llibre de les persones que marquen petja allà on trepitgen. Nascut al Moianès, un dia de fred i tòfones del 1971, deu ser a hores d'ara, entre els cuiners catalans, dels més clàssics dels moderns i dels més experimentats dels joves. Aporta humanitat i caliu als projectes col·lectius i dirigeix amb seny i mà ferma el seu restaurant. És fill i nét d'hostalers, hostalers des que als anys quaranta els avis van adquirir el primer establiment. De llavors ençà, ha practicat dins el marc familiar i l'ha superat, en una evolució natural, forjant-se primer com a cuiner i pujant, després, a l'univers dels més grans.

És bon mestre, didàctic i generós, com ha estat abans deixeble, aplicat i amatent. No li requen els elogis cap a aquells que li han obert el llibre pràctic del saber, del que s'aprèn ran de fogons. Són noms propis que no amaga: l'un, en Marcel, que féu l’ofici a Sabadell fins al 1997 i de qui s'impregnà de la tècnica escrupolosa que aplicava a la cuina i d'unes maneres de fer exemplars i gens comunes; l'altre, Carles Gaig, mestre i amic alhora, de qui deia en veu baixa: "quan sigui gran, vull ser com ell", emblema inimitable de la cuina del producte.

La tardor del 1995, en plena temporada de bolets, neix Can Jubany. La sortida ha estat fulgurant i l'evolució constant -la diferència entre espavilar-se o fer la viu-viu. La cuina que practica és sincera i busca d’agradar, sense afalagar. És la cuina del gust màxim del producte. És el calendari que es desfulla sense parar damunt els fogons, és el bosc i és el rebost, és el galliner i el mercat, és el peix fresc que ve per l'Eix. És tenir una resposta a punt a la pregunta: què ens ofereixes avui? "La terrina de llebre o la tòfona amb puré de patates, que tot és d'aquí, la bullabessa, que és un clàssic, o el morro de vedella amb escamarlans, que és meu i és dels de sempre."

Per entendre Can Jubany, però, és indispensable conèixer el menjador. És l'altra meitat, és l'espai de l'Anna, que transmet humanitat al tracte i fa plàcida l'estada, i duu el timó amb pols serè. I al celler, formatges i vins.

Serveis

 • Descans setmanal: diumenge i dilluns.
 • Vacances: de l’1 al 23 de gener i del 2 al 17 de setembre.
 • Festius: Nadal i Sant Esteve.
 • Aparcament propi.
 • Admissió de gossos si s’avisa anticipadament.
 • Salons privats: 3.
 • Celler visitable.
 • Serveis: cuina a domicili.
 • Preu mitjà de la carta: 45 €.
 • Menús: Degustació: 69 € , Temporada: 33 € (sense iva ni beguda).
 • Campanyes: caça (novembre).

Localització

Accés per la N-152 (Barcelona-Puigcerdà) i per l’Eix Transversal (Girona-Lleida).

Situat a 68 km de Barcelona, 65 km de Girona, 49 km de Manresa i 39 km de Ripoll.

Transports públics: Renfe Rodalies (Barcelona-Puigcerdà). Bus Sagalés (Barcelona i Girona-Manresa).

Google Maps